Ik vind calorieën tellen iets walgelijks, net als het kijken op de achterkant van een verpakking, hoeveel suiker e.d. ergens in zit. Het kost energie en ik heb er niks aan, want dan koop ik bijvoorbeeld heel verantwoorde (Bio!!) dure crackers zonder suiker, met lijnzaad en zg. extra vezels , maar dan blijken die krengen niet om te eten en neem ik daarna toch weer een lekkere reep (ook verantwoorde Bio natuurlijk…) chocola met nootjes.

Maar O.K. bij fitness , (waar ik ook maar wat doe, op mijn manier , dan beweeg ik tenminste en dwing ik mezelf mijn spieren te gebruiken, want op de computer pijnig ik alleen maar mijn rechter hand en artrose polsje….) verschijnt in het raampje van bijvoorbeeld de loopband, het roeiapparaat en het fietsje, altijd het aantal calorieën dat ik net heb verbruikt.

Nu heb ik vandaag honderden calorieën achtergelaten in de sportschool en ik heb er niks voor terug gevraagd. Zo !