We zijn uitgenodigd voor de suikertantes, een voorstelling van de Veerensmederij in Amersfoort. Nu staat mijn hoofd er nog niet naar, omdat ik afgelopen dag heel verdrietig bij mijn dochter vandaan ben gekomen. Er was helemaal niets, niets in het huisje waar ze normaal met drie anderen woont (wel onder de gewone vleugels van Altrecht…) geen kerstboompje, niks lekkers, niet eens glazen waar we de alcoholvrije champagne (die ik bij me had ) zou kunnen serveren.

Die champagne was natuurlijk bedoeld voor iedereen maar een persoon was niet thuis en twee anderen waren ‘verplaatst’, de een was “gek” (psychotisch denk ik ) geworden en de ander had een zelfmoordpoging ondernomen. Vredig kerstfeest dus. Nou dan ga je met lood in de schoenen weg, dat kan ik u verzekeren.
Maar nu naar de suikertantes (the show must go on?) waarover ik in de folder las:

“Er waren eens 3 tantes, suikerzoet en supervals. Deze tantes hebben 1 grote wens: nooit meer last van kinderen hebben. Hiervoor moeten ze een toverlied zingen met 3 perfecte stemmen. Niet die van henzelf, maar… van kinderen.
De tantes bouwen het coolste spookhuis ever, waar kinderen vanzelf op af komen. Ze maken ook SuperSuikerSpinnen die superlekker zijn, maar supergevaarlijk. De tantes hebben met alles rekening gehouden, behalve met Sam. Sam is een dapper meisje. Zal het haar lukken om de valse plannen van de tantes tegen te houden?”
Nou vooruit, we zullen zien.