In de A.H. (gehaast) ging ik een flesje vers sinaasappelsap vullen. Mijn tas stond in het mandje. Komt er een vrouw hinderlijk dicht bij mij staan en zegt: “let op je tas, er lopen zakken rollers rond.”

He zeg ik enigszins verstoord, hoe weet jij dat ?   “Ik heb er kijk op” zegt ze.   Anyhow, ik loop ook nog even snel naar de brood-afdeling, voor een vers broodje.

De vrouw staat er ook. Er is een klein wacht-rijtje. Opeens zie ik dat ze snel haar hand uitsteekt naar de boodschappen- mand, op de grond- van iemand die voor ons staat. Van daaruit naar de geopende handtas en gris, weg is de portemonnee.    Even ben ik verbluft door zoveel driestheid, wat te doen : Aanspreken (haast en geen zin in een nare confrontatie met de helderziende ) of niks doen en gewoon snel (zonder brood) naar de kassa lopen. (laf) however: ik doe toch het laatste:     Maar ik geef toe: ze heeft er kijk op.