Vanavond voor het eerst van mijn leven worteltaart gegeten. Ik dacht altijd dat het een grapje was. *(vanuit het antieke mopje van het konijn dat bij de bakker om worteltaart gaat vragen..)
Maar nee: hij bestaat dus echt en is nog te eten ook.
Voor degene die zich nu afvraagt , hoe gaat dat dan met zo’n worteltaart? heb ik geprobeerd het recept te googelen. Hieronder hoe het moet, maar de ingrediënten (behalve de winterpeen!!) ben ik vergeten op te schrijven. Zelf even kijken dan maar, en hopelijk vind jij of u het lekker.

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en een mespunt zout toe.
2. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min. Voeg winterpeen en pistachenoten toe aan het bakmeel en roer met een garde tot een glad beslag. Schenk in de vorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
3. Meng roomkaas en poedersuiker. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het roomkaasmengsel en bestrijk de taart ermee.
Good luck.