Nou , zet de radio maar aan of de Teevee, en binnen de kortste keren heb je het 20 x gehoord.

Corona voor Corona na. Het leven is opeens toegespitst op het Corona-virus, en sinds een paar dagen ook op het doden-aantal dat door dit virus stijgt.

Je ontkomt er niet meer aan, zelfs als je onder een steen zou zitten, dan nog schudt de impact van het Virus je wakker.

We hebben de  premier (onvoorstelbaar ernstig voor zijn doen) al op TV gehoord over de gevolgen wereldwijd en ook in ons land.  En vandaag verscheen ook de koning op het scherm. Niet met een kroon (Corona) op zijn hoofd, maar het was toch echt de koning.  Hij sprak ons als hoofd van het vader-land bijna vaderlijk en troostend toe. “Met solidariteit gaan we dit overleven.”

Dat klinkt zo bemoedigend, het woord “solidariteit”. Vroeger zongen we dat, toen ik in Nijmegen studeerde van uit het strijdlied “de internationale.” Zo zie je dat oude waardes vanuit deze pandemie weer tot leven komen. Of je echt iets hebt aan die solidariteit, als je alleen thuis zit , of hartstikke ziek op een IC- bed ligt

Ik weet het niet. Maar dat vind ik nou weer niet leuk van mezelf, dat ik sceptisch tegenover sommige blijken van mede leven sta. En vooruit : ik vond dat landelijke radio initiatief om met zijn allen “You never walk alone” te zingen  heel mooi, nu nog het gevoel incorporeren.

—————————————————