Een leuk artikel gelezen van Leo van Marrewijk, dat ik van harte omarm. Deze keer geen goede voornemens voor het nieuwe jaar. Sterker nog, hij raadt zelfs een stel slechte voornemens aan. Lachen dus.

Stop met lijnen bijvoorbeeld, want na een paar maanden houd je het vaak niet meer vol. Beter is (volgens die schrijver dan) op signalen letten, sowieso, maar ook op honger en verzadigings-signalen. Is allemaal gebaseerd op een onderzoek van de gelukspsycholoog Ad Bergsma.

Steek je energie in echte, i.p.v. virtuele vrienden. Wees eens wat onaardiger als het nodig is. De leukste vind ik nog wel: Stop met het maken van goede voornemens voor de toekomst, leef in het Nu.

Heerlijk nu hoef ik lekker niet meer na te denken over een goed voornemen, behalve lief zijn voor de mensen die met Nieuwjaar op mijn verjaardag komen. Verder houd ik het zelfde voornemen aan als vorig jaar. Feel connected en daar ga ik zeker mee door. Want of je nou 20 bent of 80, alleen red je het niet. Zoveel is zeker, ook in 2015.