Er wordt fors bezuinigd op een deel van de medische wetenschap. Van de andere kant , kost de gezondheidzorg, jaarlijks miljarden.
Morgen (nou ja vandaag, maandag 7 april 2014) krijgt 1001 bijv.weer een groot onderzoek. Daarvoor moet hij ziczhzelf al dagen injecteren met een bepaalde bloedverdunner. Prachtige injectienaaldjes, in een eigen sleufje, met een ingenieus sluitmechanisme dat aangeeft tot hoever je spuiten kunt.

Wel is die vloeistof zo agressief dat hij al 2 x een enorme bloedvlek in T.shirt en overhemd opliep. Net alsof daar een schotwond onder zat. En dan het boekje met aanwijzingen die vanaf een week tevoren gevolgd moeten worden.

Een boekje zo mooi, alsof het een dichtbundel betreft. Alleen zijn de teksten niet erg poëtisch van aard.
Richtlijnen vanaf een dag tevoren. Uitsluitend witte beschuitjes en jam zonder pitjes bijvoorbeeld. En drinken, uitsluitend heldere vloeistoffen. (hoeveel heldere vloeistoffen zouden er zijn?)

En over kleding, makkelijk zittende kleding, “dit is handig als u zich moet uitkleden maar ook bijvoorbeeld om uw mouwen te kunnen opstropen.” (ziekenhuis-poëzie ? )