Voor Remco Campert die het boek ‘Het leven is vurrukkulluk’ in 1961 schreef, was het dat (toen) kennelijk wel. Goed idee van Frans Weisz, om dit boek van Campert , met zijn zoon Geza in de rol van Remco , de jonge schrijver te verfilmen. Campert is ook een aantal keren zelf te zien en te horen als de inmiddels 88 jarige schrijver.

Het verhaal gaat over Mees en Boelie, 2 vrienden op een middag in de jaren 60 , in het Vondelpark. Ze willen samen een musical schrijven. Dan verschijnt Panda, een mooi meisje (die wanneer ze met Mees in bed belandt, eveneens een mooi lijfje blijkt te hebben…) en zij stuurt herhaaldelijk van alles (op een aangename manier) in de war. Ik wil de film nu niet navertellen, maar wel aangeven dat het een heerlijke film is, als je gevoelig bent voor de gebeurtenissen erin.

En voor de wonderlijke lijn tussen de figuren (uit Kees de jongen) van Kees Bakels en Rosa Overbeek (prachtig gespeeld door de 73 jarige Willeke van Ammelrooy,die misschien niet meer de sexbom is waarmee ze vaak werd aangeduid, maar wel nog steeds een vrouw om verliefd op te worden.) Wat je noemt een ‘Feel Good Movie’ dat vonden wij eensgezind. Laat je niet uit het veld slaan door de stomme recensenten die, die speciale jaren 60 helemaal niet hebben meegemaakt. Ga erheen en geniet, dompel je even onder in de tijd dat het leven nog maakbaar en vurrukkulluk leek!