Mooi en grappig, vandaag een plaatje bij zoekmachine Google n.a.v vrouwendag.
Precies rond de boekenweek verscheen een boek met de titel: 1001 beroemde, beruchte, opmerkelijke, geliefde, slechte en invloedrijke vrouwen. Geschreven door Els Kloek – Het is een dik en “kloek” boek geworden.

Het woord waanzin, of desperatie housewifes staan er niet bij… Terwijl waanzin toch het thema is…..(flauw van mij , geef ik toe)

“Het resultaat is een monumentaal naslagwerk, dat leest als een spannende dwarsdoorsnede van 1000 jaar Nederlandse geschiedenis.Ooit gehoord van Trijntje Keever? Van Marie du Moulin? Van Judith Leyster, Maria Gartman, Trix Terwindt? In hun tijd stuk voor stuk spraakmakende vrouwen die een opmerkelijke rol hebben gespeeld in het verleden van Nederland. Els Kloek ontrukte hun/haar/ levensverhalen aan de vergetelheid. Tien jaar werkte ze met meer dan driehonderd deskundigen aan de biografieën van 1001 vrouwen.
In de bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam is aansluitend bij het boek een tentoonstelling te zien over de meest opmerkelijke vrouwen aangevuld met bijzondere objecten, geschriften en afbeeldingen. Deze tentoonstelling loopt nog tot 20 mei. “