Internationale vrouwendag,: wereldwijd zijn er gelukkig nog steeds activiteiten om de lichtspot op deze dag te richten.
Vrijdagavond j.l op een verjaardag bracht ik het ter sprake, En ja hoor! Meteen reacties van diverse kanten. Is dat nog wel nodig zo’n dag? “Marlies, Jij bent een beetje een ouderwetse feministe” kreeg ik te horen.
Oh daar kan ik me zo kwaad over maken. Natuurlijk is deze dag nog nodig. Neem bijvoorbeeld de ME TOO geschiedenis, dat veel vrouwen nog zo respectloos en als een sexy gebruiksvoorwerp worden behandeld , zegt dat bijvoorbeeld niks?
Kijk : om even alle misverstanden uit te sluiten omtrent mijn eigen mening hier over. Ik vind intimiteit tussen geliefden, mits er liefde en respect in het spel is, een van de mooiste dingen die er bestaan. Maar dat is toch echt iets anders dan wrede verkrachtingen en liefde loze geilheid.

In oorlogsgebieden worden dagelijks nog steeds vrouwen misbruikt (elke dag) lezen we ook dat er dan zoveel mannen worden misbruikt Nee dat lezen we niet.
Gelijke betaling (voor hetzelfde werk) ook zoiets wat nog lang niet altijd geregeld is. En het beeld van een vrouw die ingetogen, beleefd en bescheiden hoort te zijn, is , bestaat ook nog steeds. Nee je hoeft niet met een grote brutale mond vooraan te staan. Het kan ook fijnzinniger en net zo doeltreffend.
Zo kan ik nog wel een heel stel vooroordelen en misstanden opnoemen. Dat hoeft niet .Let zelf maar op wat er om je heen gebeurt…
En voor vandaag, geef maar even geen hand in het kader van Corona, maar kus degene die je kussen wilt, want als je Corona (wat overigens kroon betekent..) moet krijgen dan krijg je het toch wel.