Vandaag zondag 15 maart is mijn lieve broer Noël jarig.
Ik had een deel van een dichtbundel van mezelf voor hem gecopieerd en er een speciaal feest-exemplaar van gemaakt. Bezoek aan hem (gisteren alweer) zouden we combineren met een bezoek aan de Tefaf in Maastricht en dan doorrijden naar andere broer in België.

Mocht en kon door omstandigheden allemaal niet zo zijn en de Tefaf was toch wel erg duur, 55€ per persoon…
In een duizelingwekkende achtbaan (details even uit gegumd) kwamen we tenslotte terecht in een bijzondere huizen-bezichtiging, type moderne doorzon-kamer jaren 70 , twee en een halve meter boven straatniveau in Zoetermeer.

Vervolgens bijna verslonden door enorme beesten , wolharige mammoets uit de ijstijd in het Omniversum, waarna we werden versleept naar het strand van Scheveningen. Tenslotte volstrekt verkleumd en verdwaasd op de Kneuterdijk in den Haag beland voor het Indonesische restaurant Garoeda .

Aldaar werden we opgemerkt door twee uiterst gesoigneerde aristocratische heren. De een viel onmiddellijk op 1001, de ander slank, elegant met sierlijke handgebaren en een Louis Couperus achtig taalgebruik op mij. Ja en hoe gaat dat dan in de week van de waanzin? Binnen werden we getrakteerd op een Rijst-tafel en op sterke verhalen uit het koloniale tijdperk.

Fantastisch. En als u dit alles niet gelooft, dan moet u het zelf maar weten.