Verbindingen aangaan , dat was, net als vorig jaar trouwens ,mijn motto voor het komende jaar . Laat dat nou ook het voornemen zijn (las ik vandaag) van de burgemeester van Amersfoort ,de stad waar ik nu woon.

Hij reageert inderdaad opvallend vaak op zaken waar het gaat om menselijke relaties. Heeft zich ook zeer betrokken getoond bij de verdwijning van de studentes , Kris en Lisanne. Bij de zoektocht bij de Amersfoortse benefiet concerten en later ook bij de herdenkingsdienst.

In zijn nieuwjaarstoespraak in de oude Prodentfabriek benadrukte hij ook al dat hij het belangrijk vind voor de stad om verbindingen aan te gaan. “Dat gaat om wat er al is en ook over het nieuwe dat we gaan opbouwen. Dat zit in het DNA van deze stad. Je hebt hier heel oude wijken en nieuwe wijken (in een van die nieuwe wijken mag ik zelf ook, niet geheel toevallig…wonen.)waar allerlei interessante ontwikkelingen plaats vinden. ”

Hij vindt het boeiend dat nu bijna iedereen ook ouderen een I-pad hebben. Verbindings en communicatiemiddelen van deze tijd. Zelf zit hij op Facebook, waar je als vriend ook op kunt reageren. Hij zendt ook elke week een persoonlijke videoboodschap uit. Ook daar kan op gereageerd worden. Zich zo kwetsbaar opstellen , dat durft niet iedereen, zeker niet elke burgemeester…

Overigens las ik in een landelijk overzicht, dat Amersfoort de hoogste punten heeft gescoord op hotel-vriendelijheid en dat het nr 8 is in de lijst van steden, waar mensen graag komen. Ik begrijp dat inmiddels.
Maar kom nou niet allemaal tegelijk hierheen asjeblieft. Het is hier nu nog redelijk rustig, vriendelijk en beschaafd.