A.s. zaterdag treedt pianiste en componiste Rixt van der Kooij op met haar gezelschap bij de Haagse kunstkring. Over haar programma kunt u o.m. het volgende lezen:

“Het hoofdwerk na de pauze is de cyclus ‘Uit de pyramide’ dat ik in 2003 maakte voor sopraan, fluit, cello en piano op Nederlandse tekst van Marlies Souren.

De pyramide is het symbool voor een afgesloten tijdperk. De hoofdpersoon verlangt terug naar haar  kindertijd en naar haar onbereikbare geliefde. In deze compositie heb ik geëxperimenteerd met vorm, het in wisselende samenstellingen spelen van het ensemble en diverse compositietechnieken als imitatie en canon.”

Teksten uit mijn pyramide werden eerder als eens gezongen in theater de Parade in den Bosch. Die uitvoering herinner ik me nog heel goed, ook vanwege het feit dat mijn inmiddels overleden man, (begin jan. 2005)  , die zich meestal zo stoïcijns als een samoerai gedroeg, tijdens dat concert opeens huilde van ontroering.                           Maar nu dus dit: een nieuwe uitvoering, wow. Voel toch wel enige trots.