nu is mijn boek “‘Het tapijtboekje” op eigen benen de wereld in getrokken.

blijft spannend omdat dit boekje niet net als mijn vorige boeken, een dichtbundel is. ik vertel hierin enkele zaken uit mijn eigen leven,

Daarom heet het ook “draden weven uit mijn eigen leven”

de naam Tapijtboekje heb ik ontleend  aan een uitspraak van mijn overleden echtgenoot. “ik heb vaak het gevoel dat ik bezig ben met het knopen van een tapijt.

alle gebeurtenissen en herinneringen  hebben hun eigen kleur je begrijpt niet hoe dat ooit een geheel kan worden . maar op het eind van je leven zul je zien dat je toch een tapijt hebt geweven in kleuren en patronen  die aan ander zo niet had kunnen  bedenken. Uniek als je eigen leven'”

 

Overigens vind ik niet dat  het tapijtboekje nu al het tapijt van mijn leven uitbeeld.

Daarvoor ontbreken er nog teveel stukken. Mijn dochter helaas al jaren schizofreen,  ( nu in een instelling voor beschermd wonen in Zeist) mijn broers met name

mijn jongste broer is tot nu toe nog niet belicht . Opleidingen, beroepen, relaties, liefde voor taal, muziek en  de natuur komt allemaal niet of nauwelijks langs dat alles komt wellicht in een ander boek terecht.   Mits ik tijd van leven krijg en dat hoop ik wel.