Terwijl het vandaag de sterfdag is van een dierbare vriendin die overleed aan een hersentumor, zal de dochter van een andere vriendin vandaag bevallen.

Ergens in een oerwoud zingt een exotische vogel, terwijl ik hier nog geen mus voorbij zie komen.  De bakker gaat failliet en A.H. neemt zijn brood over.

Terwijl ik wacht op een taxi , naar Nieuwland, komen 2 buurvrouwen hier en wensen beterschap voor mijn arme vriend, gelijktijdig troosten ze mij. Zonder steun zouden mantelzorgers het niet volhouden. De accu probeer je liefdevol op te laden bij de een, terwijl je eigen accu wreed wordt leeg getrokken.  Het dochtertje van mijn Engelse overbuurvrouw (I gave birth to her…) werd geboren op dezelfde dag dat een Syrisch jongetje aan spoelde op een strand.

Er gebeurt altijd en overal veel tegelijk. Soms als de stroom te sterk wordt om door  te zwemmen ,dan denk ik aan Willem Alexander (de koning) die in een interview ooit zei, “Als het me allemaal te veel wordt, dan denk ik aan Afrika, waar ik samen met mijn vader zulke prachtige uren beleefde.”

Zo is het vaak, een zoete herinnering als synchroniciteit in een bar en boos today.