Relevant , en kerstliefde op de kortste dag

Met Kerstmis wordt door christenen de geboorte van Jezus Christus gevierd. Ja dat is bekend , maar als je alles in de winkels ziet, alle schitter en glitter, (ik doe daar ook volop aan mee hoor) dan vraag ik me wel eens af, wanner we eigenlijk vervreemd zijn geraakt van de eigenlijke betekenis van dit feest.

Anyhow, vandaag 21 december is dus de kortste dag, dat hoop ik dan maar want om half 5 al donker , dat vind ik (als nachtblinde) helemaal niks. Vanmiddag bijvoorbeeld ben ik in de kunsthal kade als volunteer. En als ik naar buiten kom, dan is het alweer donker.

Maar wat is nu eigenlijk relevant voor Kerst? Liefde denk ik toch wel. Liefde, aan wie of wat we dat ook maar mogen geven. ( en ontvangen natuurlijk). Terwijl ik dit typ, springt mijn kat Slash opeens op mijn bureau en duwt zijn neusje tegen mijn gezicht. Een spontane knuffel waarmee hij doorgaans zuinig is. Dat stukje liefde heb ik alvast binnen.

Ik wens u of jou, mijn lezers, mooie momenten in de kersttijd, en hopelijk ook momenten waarop je zomaar zult mogen ervaren dat er van je gehouden wordt.

Dat is Relevant.