Oh, oh wat ik schreef over die zg. spelonkoloog dat was fout, heel fout.
Want wat las ik dit weekend in een landelijke krant, Het beroep van die man (Johann Westhauser) is speloloog- het betekent zoiets als grot-onderzoeker. Door zijn ongeluk leer ik dus weer iets bij.

Hij zit ook niet vast in een Zwitserse grot zoals ik op 11 juni op mijn log zette. Maar op duizend meter diepte in een zuid Duitse grot.

Wat wel klopt is, dat hij zwaar gewond is, en ook dat hij in die toestand nog steeds in die grot vastzit. Als ik me dat voor stel lopen de koude rillingen over mijn rug. Het schijnt dat hij een flinke laag vallend gesteente op zijn hoofd heeft gehad. En dan volgt er weer zo’n vreemde verontrustende zin:
“Voor het geval, de schedel van Westhauser geopend moet worden, ligt er een boor klaar bij de ingang van de grot.”

Ik heb geen verstand van grotten en grotten onderzoekers, maar dit …….Eerst hoor ik dat hij in onderdelen zal worden opgehaald en vervolgens dat er een boor klaarligt voor het geval zijn schedel geopend moet worden. Zou dat hoofd het eerste onderdeel zijn, dat opgehaald gaat worden. ?

Ik zat mij dit vandaag (maandag 16 juni) nog steeds af te vragen, toen ik alweer….een antwoord kreeg via de TV (leve het Heilige scherm).
Ditmaal kreeg ik te horen dat de gewonde speleoloog, niet in onderdelen maar in zijn geheel, /oeff/ naar boven zal worden gehaald. Er waren zelfs beelden van een mummie-achtige pop die op een soort brancard lag vastgesnoerd.

Moraal van het verhaal:
Daal nooit zo diep af in een grot, voor je het weet is je helm en je uitrusting kapot.