Zij overleed dit jaar op 28 mei- net geen 87 jaar.
Ik las haar boek destijds : “I know why the caged bird sings.” (autobiografisch verhaal)
Vaak liepen de koude rillingen over mijn rug. Zij trotseerde rascisme en onrecht en hoe. Toen ze uiteindelijk TV- producent werd gebruikte ze dat o.m. om de mensenrechten (ook voor zwarte mensen) op de kaart te zetten.

Maya sprak meermaals bij officiële gelegenheden van de regering van de Verenigde Staten. Bij de inauguratie van Bill Clinton las zij op zijn verzoek haar gedicht ‘On the Pulse of Morning’ voor en vorig jaar vertolkte zij in een video van het United States Department , namens het Amerikaanse volk het gedicht ‘His day is gone’, over het leven van Nelson Mandela.

Ik denk dat ik 28 mei in mijn agenda zet. En dat ik op die dag mijn eigen belofte hernieuw . Ik wil een moedig en goed mens zijn, worden, blijven, ook door het voorbeeld dat zulke mensen als Maya Angelou ons gaven.