Je weet dat moslima’s hun haar vaak bedekken onder een speciaal omgeknoopte hoofddoek. De reden schijnt….te zijn , dat hun haar een bron van verleiding kan zijn voor de man. Ik kan het niet terugvoelen maar vind het vaak vooral zonde, want als die meisjes in de trein hun hoofddoek stiekem afdoen en hun weelderige bos krullen losschudden, vind ik het vooral zonde, dat het zo vaak bedekt moet zijn.

Afijn: Haar kan inderdaad heel mooi en verleidelijk zijn. Zo raakte ik vandaag 3 x onder de indruk van iemands haar. Ten eerste van mijn fysiotherapeute , zij is een mooie klassieke verschijning. Soort Jackie Kennedy, ook het kapsel, mooi verzorgd, stevig haar, geknipt in een Bob-lijn.

Ten tweede had ik vanmiddag contact met Jetske, iemand uit de staf van de inrichting waar mijn dochter als “patiënt” is. Toen ik haar leerde kennen, had ze een dikke rossig-gouden vlecht. Het afgelopen jaar werd haar kapsel steeds korter en vanmiddag had ze een kittig kort koppie, met wat losse haren op het voorhoofd.
Ook naar haar-haar- heb ik geboeid zitten kijken. En afgelopen avond in een Brasserie, waar een hele familie zat , die tevens een baby bij zich hadden. De baby, die van hand tot hand ging, was een schoonheid..
Ze had stralend blauwe kijkers en een rond hoofdje, dat bijna zo kaal was als een biljartbal, bijna… want er zaten al minstens 30 donzige blonde haartjes op. Een schatje.