Oudere rijke dames… “Neelie Kroes bijv kleed zich altijd goed, die kent haar stijl en laat zich nu niet opeens omturnen.
Zo vervolgt mijn vriendin Leidy. We praten er toch nog even over door. Gepast elegant met apfelstrudel, en glühwein.

De pas overleden Frans Molenaar bijv. maakte jaren lang kleding, die ook oudere dames goed tot hun recht liet komen. Ze hoefden er niet uit te zien als een overjarige tiener, maar ook niet als een bejaarde theemuts. Gewoon, verfijnd klassiek. Hij ging voor vrouwelijk en “flatteus”.

Ik weet gewoon niet wat ik er van moet denken (van de modehype rond 70 plus dames…) hoewel ik een foto heb van mijn moeder op haar gouden bruiloft ,waar ze een erg mooi ensemble in blauw- groene tint draagt, ze ziet er op die foto prachtig uit. Mijn moeder was gek op kleren.

Ze deed eigenlijk voortdurend aan de lijn, om haar gewicht te bewaken. En de mooie kleren waar ze zo van hield die kwamen eigenlijk voornamelijk uit de kast voor de modeshow tijdens de H. Mis op zondag . Daar kon en kan een modehuis niet van leven natuurlijk. Dat begrijp ik ook wel.