In december j.l. vergat ik door alle drukte van de verhuizing en het aanhoudend ziek zijn van 1001- om me aan te melden bij de afd. Burgerzaken van mijn nieuwe stad.
Zodoende woon ik er dus volgens die telling , pas sinds januari.

En vanwege dat feit kreeg ik nu een brief van de burgemeester waarin hij mij, samen met andere nieuwkomers 2014-, uitnodigde in het stadhuis voor een bijeenkomst onder de noemer “Amersfoort , Aangenaam.” Doel van die bijeenkomst is om iedereen kennis te laten maken met de stad, de gemeente en het gemeentebestuur.
De ontvangst was wat je noemt feestelijk, en dat voor ruim 300 nieuwe inwoners.

Hierna met zijn allen, als waren we bestuurders, naar de raadszaal. Een bijzonder aardige speech van Lucas Bolsius , die tevens als quizmaster optrad en daarbij een geslaagd improvisatietalent aan de dag legde. Diverse raadsleden vertelden over hun resp. aandachtsgebieden.

Vervolgens werden we subgroeps-gewijs overgedragen aan gidsen van het Gilde voor een rondleiding door de binnenstad. De stad heeft werkelijk nog beeldschone stille plekjes met een bijna serene sfeer.
Tot slot samen in de Joriskerk, een inleiding van wethouder Fleur Imming, die zeer persoonlijk duidelijk maakte dat ze veel van de stad hield.

En dan de borrel . Jawel!
In de kerk was een info markt van allerlei maatschappelijke organisaties. Prima, maar de meesten storten zich via hun consumptiebonnen, met overgave op het drankbuffet
Tot slot werden er schalen met hapjes rondgebracht, alsof we ons op een luxe receptie bevonden.
Nu kan ik dit opstel echt beëindigen met de cliché- zin:

“Moe maar voldaan keerden we huiswaarts!”