Kom net thuis van mijn dienst bij de Kunsthal en vind (als sint-surprise) meteen een paar mailtjes op marlies.souren@online, als reactie op mijn verhaal over het ziekenhuis. Zelfs een digitale web-reactie van Ingrid , een ver en sympathiek nichtje met dezelfde achternaam. Een naam waar wij beiden trots op zijn.  Zij kent via haar vader, veel verhalen van de familie Souren.

Een mailtje is van A een vriendin die ik al 20 jaar ken. Zij mailt dat ik haar met mijn blog heb geholpen met haar surprise voor haar zusje die arts is. Ze knipt mijn blog uit en gaat nu voor haar zus een groot “lintje”maken, een geridderde dokter.

Dat vind ik nou leuk. Zo zie je: soms kun je haast per “ongeluk” voor iemand het positieve verschil van de dag maken.  Wie wil dat nou niet. Ik herinner me dat ik als kind in een schriftje heb geschreven. “Ik wil een goed mens worden en net als de Germanen dapper zijn en trouw aan mijn gegeven woord. “ Het verhaal van de Germanen maakte destijds grote indruk op me. En onder meer door hen en ook door een verhaal over de kleine Heilige Tarcisius kan een portie moed mij niet ontzegd worden.

Een goed mens ? Hum, hum …dat hangt af van de beschouwer. Als je 10 mensen hun mening zou vragen over mij , krijg je wsch. 10 verschillende verhalen.    Er zullen best lieve en waarderende versies tussen zitten van mensen die mij al heel lang kennen. Zoals van vriendin Leidy, die ik al leerde kennen toen ik studeerde in Nijmegen. Maar ik weet inmiddels dat er ook mensen zijn die zich negatief over mij zullen uitlaten.             Ze begrijpen soms mijn beweegredenen en mijn keuzes niet.    Of ze zijn jaloers op me,( daar heeft vriendin Meike me op gewezen …) Maar wat valt er jaloers te zijn ?

Zelfs een appeltaart mislukt vaak bij mij. Jaloezie komt voort uit domheid of onwetendheid denk ik. Of uit faal- angst bij de ander, die denkt dat mij dingen komen aanwaaien. Nou ja, soit, ik solliciteer ook niet naar een rol als Heilige.

Wel probeer ik nog steeds een goed mens te zijn (met vallen en opstaan) en ook probeer ik soms — op een positieve manier , het verschil te maken en dat is vandaag op 5 december, dan toevallig gelukt.

Dus, nogmaals dank je wel zorgzaam ziekenhuis!