De vorige week had ik een dag bestemd om een aantal musea in Amsterdam te bezoeken.
Alleen: met iemand samen is het leuker , maar met wie?
Er zijn mensen die niet van musea houden en er zijn mensen die niet of niet meer naar een museum willen, omdat het lange lopen niet meer trekken. Of dat hun interesse zover niet reikt.
Ik durf die mensen die niet meer kunnen of willen ook niet meer te benaderen. Uit eigenbelang en zelfbescherming. Ik kan een aantal afwijzingen per week aan, maar niet te veel. Dan doe ik het gewoon wel alleen.
Okay vorige week (prachtige lentedag trouwens) begaf ik mij naar Amsterdam en via het museum plein bezocht ik achtereenvolgens Het Rijks, Het Stedelijk en Het van Gogh. Heerlijk al die oude bekenden.
Wat een geluk om mij nu te realiseren dat ik dat voornemen niet had uitgesteld, want nu zou ik er tot 1 april niet meer terecht kunnen vanwege de angst (?) voor he Coronavirus.
Ik merk dat ik zelf nog geen binding krijg met die angst, maar dat zal heus wel komen als iemand uit mijn eigen omgeving (of ikzelf) omvalt door dit geheimzinnige virus.

Vandaag even naar de supermarkt. Helemaal vergeten dat er gehamsterd wordt…inderdaad veel lege schappen. Geen speltbrood geen fosfaat vrije melk. En ook gen velletje toiletpapier meer.  Vooral dat laatste begrijp ik niet . want wat heeft het toiletpapier nou te maken met Corona.? Nou ja ik begrijp wel meer niet.
Ook niet de prachtige tekening in mijn krant van een cirkel over de genetische epidemiologie van het virus Het lijkt wel een stamboom. Het schijnt dat zo’n stamboomgemaakt en geanalyseerd wordt door genetici om het verloop van de epidemie te kunnen volgen. Ze onderzoeken daartoe het erfelijke materiaal van het virus. Ik geef toe dat ik dit ook niet begrijp. En dat is ook nog een stuk ingewikkelder dan de reden om toiletpapier te hamsteren.