Vanuit mijn raam zie ik bij toeval dat opeens een auto stilstaat vlakbij het stoplicht. Er komt een lange man uit , hij duwt zijn auto op een soort middenbaan. Doet de motorklep open en zet hem op een haak. Vervolgens gaat hij semi-wetenschappelijk onder de kap kijken, alsmaar aan zijn voorhoofd krabbend.

Probeert weer te starten, dat levert kennelijk niks op.
Vervolgens komen diverse voorbijgangers erbij staan, ze geven kennelijk raad en aanwijzingen. Ik volg het als in een ‘stomme’ film. Maar de aanwijzingen leveren niks op.

Komt er een kleine donker uitziende man (Turks of Marokkaans?) met zijn hele gezin aan de wandel. Stevige vrouw met hoofddoek , maatje 50 en vier kleine kinderen.
De man dirigeert zijn gezin naar de loopstrook naast de zebra. Gaat rechtstreeks naar de gewonde auto, schudt de arme chauffeur de hand en gaat ook onder de motorkap kijken. Rommelt daar wat . Beduidt de chauffeur dat hij moet proberen te starten. En ja hoor!! Gelukt.

Er worden weer handen geschud. Het gezin krijgt met gebaren toestemming om zich weer bij hun vader te vervoegen. En daar gaat iedereen weer zijnsweegs..
Mooie multiculturele hulpverlening.