Ik mocht aanwezig zijn op een heel mooie BBQ avond in het kader van een feestje.
De BBQ was goed verzorgd en de gasten waren vrolijk en sympathiek..Er waren salades en grote geroosterde champignons maar ook heel mooi geroosterde stukjes vlees . Welk vlees is het vroeg ik aan een van de BBQ masters. Nou in elk geval geen mensen vlees grapte deze.

Kom ik thuis en kijk nog even naar Nieuwsuur,
Het bericht plus een deel van de video van het feit dat IS een tweede Amerikaan heeft onthoofd, valt me nogal rauw op mijn dak.
Naïef ? Nou dan wil ik voor de rest van mijn leven wel naïef blijven. In welke wereld leven we. Aan alle kanten werken aan staaltjes van technische ontwikkeling , aan de andere kant lijken we terug in de Middeleeuwen of terug bij de koppensnellers in Borneo.

En hoe lang duurt het dan nog dat er niet alleen koppen moeten rollen, maar dat ze ook gegeten moeten worden. Mensenvlees.

Ik stel me voor dat ik de moeder zou zijn van zo’n jonge Amerikaan wiens hoofd eraf moest. Opeens ligt de BBQ me zwaar op de maag.