Tekstschrijver

Marlies is schrijver, d.w.z dat zij zich al schrijvend het beste kan uitdrukken. Ze schrijft voor anderen en voor zichzelf.

Marlies schrijft teksten voor onder meer beeldend kunstenaars die hun visie op papier willen zien en dat zelf moeilijk vinden. Maar ook kunt u bij Marlies terecht voor teksten ten behoeve van jubilea, jaarboeken, folders voor kleine bedrijven etc. Mocht u willen dat Marlies een mooie tekst schrijft, neem dan contact op met haar.

Daarnaast maakt Marlies ook autonoom werk. Ze schrijft en publiceert gedichten. Sinds kort schrijft ze ook korte verhalen.

Spreker

Marlies spreekt op verzoek (zelfgeschreven) teksten uit op openingen, rouwbijeenkomsten en jubilea. Verder draagt zij geregeld voor uit eigen werk op festivals, literaire podia etc.

Soms werkt ze daarin samen met muzikanten, wiens werk ook een poëtisch en/of jazzy karakter heeft. Zij beschouwt zichzelf o.m. als een performing poet en verdiept zich op dit moment ook in de techniek van het Verteltheater.

Marlies heeft een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten, afdeling theater, met goed gevolg afgerond. Daarnaast heeft zij haar techniek verder ontwikkeld met behulp van haar talent, plezier en veel praktiseren.

Mocht u willen dat Marlies een van haar zelfgeschreven teksten voordraagt, neem dan contact op met haar.

Dit filmpje komt van: Steef Schinkel
“Taalpodium Schiller Theater Place Royale Utrecht voordracht van Marlies Souren”

Feministe

…van de emancipatie van 55+ vrouwen

Marlies is van nature geëmancipeerd. Misschien komt dat omdat ze op een boerderij is opgegroeid. Daar was gedurende alle seizoenen veel werk aan de winkel, waardoor er minder tijd werd besteed aan typisch vrouwelijke of mannelijke eigenschappen.

Wel heeft zij in de loop der jaren gemerkt, dat er (in veel landen en ook wel bij ons) lang niet altijd sprake is van gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Marlies zet zich er al jaren voor in om die gelijkheid te promoten. Al in 1977 was ze betrokken bij de vrouwen-cultuurgroep van Rasa, politiek centrum in Utrecht. Ze gaat daarbij niet voorbij aan haar eigen vrouwelijkheid.

Op deze website zal Marlies zeker, waar mogelijk met voorbeelden uit de praktijk, een lans breken voor het potentieel van 55 + vrouwen. Ze zijn niet oud, of oninteressant, maar dragen vaak een rijke bron van ervaring, wijsheid, schoonheid en relativerings-vermogen in zich. Dit besef hoopt Marlies de komende jaren o.m. via dit platform uit te kunnen dragen, om zodoende de hoogst noodzakelijke emancipatie van deze (groeiende) groep vrouwen mee te stimuleren.

Saluti Femina!