“Geloof het of niet, maar vanmiddag kreeg ik de melding door van medewerkers van het Waterschap Zuiderzeeland dat zij maar liefst ZES zeearenden boven de Oostvaardersplassen hadden gezien. Jammer genoeg is er geen foto van, maar dit is toch wel heel bijzonder! Het waren, zoals ik begrijp, de 3 jonge vogels van dit jaar, samen met hun ouders. Daarnaast was er nog een zesde vogel van circa 3 jaar oud. Waar deze vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Het is wel duidelijk dat de Oostvaardersplassen met alle rust, ruimte en voedsel een grote aantrekkingskracht hebben op zeearenden. Het wordt spannend hoe het komend jaar zal gaan met deze vogel en ik moet zeggen, dat ik op een dergelijke unieke waarneming alleen maar jaloers kan zijn.”

Deze tekst komt uit het weblog van een boswachter in de Oostvaardersplassen.
Het unieke natuurgebied waar ook de film “De Nieuwe wildernis” werd opgenomen, vorige week werd bekend dat deze film het meeste aantal bezoekers heeft getrokken in het afgelopen jaar 2013. Niet verbazingwekkend natuurlijk.

Vorige week dus naar het dierenpark vanwege de drie tijgertjes en afgelopen dag met de buren van 1001 naar dit natuurgebied met de verrekijker, in de hoop (you never know) een van de drie jonge zee-arenden te ‘spotten’.
We zagen muizen, en zwaluwen zelfs in een nest met kleintjes, paarden, runderen, herten, grote en kleine vogels. Dat alles dankzij de verrekijker.
En oh ja een zee-arend zagen we ook- Hij zat onder een glazen stolp, en bewoog zich niet.

Maar het is daar een prachtig (zeer uitgebreid) gebied!! En dat zorgde voor een fijne dag. Tot slot aten we bij mij en ook dat was zeer geslaagd, al zeg ik het zelf.