Door alles wat onze accu de afgelopen maanden leeg trok- toch maar een vakantieplan gemaakt, om deze opnieuw op te laden. Goed idee, maar dan begint het pas…

Gekozen voor een appartement in een natuurreservaat in Frankrijk. Extra duur, want hoogseizoen. Alles goed en wel, maar nu blijkt dat vanwege het groene karakter van dit reservaat zich in, in de verre omtrek winkels noch ,restaurantjes o.i.d bevinden.Dus dat dwingt weer tot een andere planning. Voor de eerste dagen moet er eten in huis zijn.

Thuis moeten de mensen die op mijn appartement ‘letten’ nog wat instructies krijgen. De kat zijn ‘kleertjes ‘ en zijn paspoort moeten klaarliggen voor het dierenpension. Het huis moet schoon achterblijven.

Bah. Vakantie is een soort opdracht, zo lijkt het soms.
Maar hopelijk is het ons nu eens vergund om een paar zorgeloze weken te hebben. Hoewel we nu al weten dat we vrijwel zeker ……een keer moeten terugrijden om de begrafenis mee te maken van iemand die ons beiden dierbaar is- maar die nu “niet lang meer heeft”.

Een beetje heimwee naar vroeger waarin ik gewoon wat kleren, boeken en een zonnebril achter in de lelijke eend gooide en gas gaf, richting soleil.