Ik wist dat er een literaire leesgroep zou worden opgericht (vanuit een landelijke organisatie) in Amersfoort. Daar wilde ik wel bij, om me te dwingen meer gericht te lezen en mezelf vragen te stellen, omtrent de personages en de stijl, zodat ik niet als een Chinees alleen maar razend snel over de tekst heen vlieg.

Dat was nog niet zo makkelijk, want je moest toch echt wel goed gemotiveerd zijn en ook echt voor een literaire inhoud kunnen kiezen. Volgens mij ging ik met de hakken over de sloot, maar ik zit erin.

En het eerste boek waar we mee beginnen ligt al voor me: “Bericht uit Berlijn” van Otto de Kat. In 2012 uitgegeven bij Van Oorschot en nu al aan zijn zevende druk bezig. Dat treft. Ik vind de Kat (het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt (1946), auteur, maar tevens voormalig uitgever) een heel bijzondere schrijver met een eigen stem.

En de titel spreekt me ook aan omdat ik al sinds mijn eerste bezoek aan Berlijn (toen de muur er nog stond..) een band met die stad heb.
Ik ga straks al met het boek dat mooi (wat wil je …bij van Oorschot…) is uitgegeven , naar bed.
Ken je nagaan hoe literair.