Bizar bijna , zo snel als de zomer (ik herinner me vooral regen) weer voorbij gesneld is.

Maar nu staat het culturele seizoen voor de deur en dat is altijd genieten voor een cultuurfreak zoals iek. (ik bedoel ik dan)

De nieuwe Schreef bijv. valt vandaag weer keurig op tijd in de bus, met een ontroerend gedicht van Hanneke Verbeek (over de kostbaarheid van echte vriendschap.) En op de achterpagina een column van Hennie Oliemuller uit 1988, waar ik mijn literaire carrière mocht beginnen. Ook zijn mij in deze Schreef maar liefst drie pagina’s toebedeeld.

Gisteren zag ik in de Stadsgalerij (geanimeerde opening, van een tentoonstelling, georganiseerd door Roman Kienjet ) van Florens Kool. Zijn werk spreekt me zeer aan en vandaag heb ik hem daarom een schilderij uit mijn eigen verzameling cadeau gedaan, ook iets uit de sfeer van minimal art. Florens is zo iemand, die, al is hij nog heel jong, waar je op kunt rekenen. Hij zal niet snel een belofte verbreken en dat herken ik en dat spreekt me aan. Die zorgvuldigheid spreekt ook uit zijn werk en zijn vriendin heeft ook die integere uitstraling. Mooi.

Vandaag mocht ik naar de Studio van Golfbreker om mijn nieuwe project (een interview -boek met ouderen (80+) aan te kondigen.

Knap zoals Gerhard te Winkel snel de essentie uit mijn zinnen wist te vissen. (En ook heerlijk de koffie en taart, mmm… waar ik nog op getrakteerd werd.)

Bij het verlaten van de Studio ontmoette ik Aat van der Harst en Adrienne Nijssen, zo leuk, allebei ook duidelijke Culture-lovers.    Vanmiddag bracht ik dan het schilderij naar Florens. Helaas viel het onderweg van mijn fiets en toen ik het /geschilderd op een zwaar paneel /probeerde te redden, kreeg ik het frontaal op mijn linkerhand die inmiddels angstwekkend begint op te zwellen.

Niet erg, want gelukkig typ ik rechts en geniet ik van alle verrassingen die me gisteren en vandaag ten deel vielen. Daarnet ook nog een lief mailtje van Eva Vleeskruyer, onze stadsdichter, ook iemand met een groot hart die niet te beroerd is om een ander ,iets te gunnen.   Kortom: mijn meteorologische herfst is goed gestart in Amersfoort , een heerlijke stad.