Natuurlijk komt dat wel vaker voor, denk bijvoorbeeld aan Dada, waar veel mensen aanvankelijk alleen maar spottend of schamper over konden doen.

Anyhow , het kunstwerk in Rotterdam, van de 68 jarige Paul Mc Carthy (nee niet te verwarren met die van de Beatles, want daar zit een N in i.p.v.een H…) dat een Kerstman moet voorstellen , maar dat al snel kabouter Buttplug werd genoemd, vind ik ronduit stom en plat.

Nu heeft deze kunstenaar een groen kunstwerk gemaakt voor de Place Vendome in Parijs, stel je voor dat mooie plein met die chique gebouwen..) dat eigenlijk het zelfde karakter heeft. Het wordt door hem Kerstboom genoemd, maar het lijkt ook een ordinaire Buttplug. Er schijnen veel verwensingen en bedreigingen aan het adres van de kunstenaar te worden geuit, maar die komen volgens de organisatie vooral uit de Conservatieve Rooms katholieke hoek.

Ahum….voor dit specifieke geval schaar ik mij daar dan ook onder. Het wordt in de Franse Media het meest fallische van de Parijse monumenten genoemd.
Ik geloof het direct , maar ik vind ook dit maar een stom ding.