Daar hoorde ik vanochtend weer eens een verhaal over op de radio, een jong iemand die zich beklaagde over het feit dat de babyboomgeneratie- hun pensioenen op at.
Nou daar val ik dan bijna door van mijn stoel.
Er zullen ouderen zijn die klagen, maar klagers heb je in elke leeftijdscategorie.

De meeste ouderen klagen niet en zij brengen de normen en waarden in praktijk die ze in hun jeugd bijgebracht kregen.
Toen werd er trouwens niet geklaagd (denk ik) Men was blij dat de oorlog voorbij was en verder de schouders eronder. En dat deed die generatie.

Maar wat je nu ziet dat, is dat de overheid…..(let wel overheid!) aan allerlei kanten probeert om de ouderen pootje te lichten en een oor af te snoepen.
Alleen al de sluiting van zoveel bejaardenhuizen,die tegenwoordig zorg-instelling heten. Zorg….wat u zegt. De ouderen korting gaat vervallen in 2015. De premie voor de zorgverzekeringswet voor ouderen wordt verhoogd. En ondertussen huren die zorg instellingen een dure interim manager in, die per maand enorme bedragen vangt voor…Ja voor wat eigenlijk. Voor destructie en verdere afbraak?

Pensioenen worden verlaagd. Met prijsstijgingen wordt geen rekening gehouden. En als kers op de toekomstige taart: de AOW zal op termijn verdwijnen. (leve vadertje Drees, maar hij is dood.) Er zal een uitkering komen voor mensen die echt heel arm zijn, soort bijstand. Misschien moeten ze dan gewoon doorwerken, zoals in Amerika en China waar 70 ers en 80 ers nog elke dag hun kostje bij elkaar moeten scharrelen.

Schandalig vind ik het. Zo: nou hoort u ook eens iemand klagen. Ja, dat ben ik.