Vandaag 7 april, is mijn lieve buurvrouw jarig.    Ik ken haar nu 7 jaar en ze is echt een van de meest vriendelijke mensen die ik ken. Volgens mij vind haar man D. dat ook want hij is na een huwelijk van 50 jaar nog steeds dol op haar. Hij is 77, maar nog sterk, krachtig, vrolijk, vol humor en handig bovendien. Maar voor zijn vrouw is hij ook bereid om alles te doen. Die man heeft zich een plaatsje in mijn hart veroverd. Vandaar dat ik bij een cadeautje voor haar , zoals vandaag , altijd iets zoek waar hij ook van kan genieten. In de stad heb ik bij een chocolatier (ja, die is nog open) een heel mooi doosje gekocht vol met chocolade lammetjes. Mijn doosje gaat vergezeld van genegenheid voor hen, maar dat kun je niet zien natuurlijk. En dat hoeft ook niet.

Vandaag is het ook  Wereldgezondheidsdag. Deze dag is een initiatief van de gezondheids-organisatie (WHO) van de Verenigde Naties. De WHO wil daarmee aandacht vragen voor goede gezondheidszorg over de hele wereld. Dit jaar staan op deze dag verpleegkundigen in het zonnetje centraal. Want, zo zegt de WHO, “zij staan aan de voorhoede van de strijd tegen corona én zijn de spil in goede zorg in het algemeen. Zonder verpleegkundigen ís er geen zorg.”

Mooi, dat zij dus in het zonnetje staan, en het zonnetje  is er vandaag ook echt. Droevig bijna, die prachtig blauwe lucht en toch noodgedwongen, zo weinig mensen buiten om ervan te genieten. Maar buurvrouw , op balkon:  zing ik voor jou: zachtjes: “Happy birthday to you!”