Word ik afgeleid omdat ik onder de indruk raak van de apparaten die mij steeds weer aan martelwerktuigen herinneren.
Ik zie een vrouw die zwetend aan twee beugels trekt. Een ander maakt op een roeiapparaat, inderdaad bewegingen alsof ze roeit , met een felheid alsof ze op de volgende olympische spelen een medaille voor “droog-roeien” wil binnen halen.

Een derde staat op de zg trilplaat: ze houdt haar hoofd met twee handen vast terwijl haar lichaam door elkaar wordt geschud. Zou ze bang zijn dat haar hersens eruit trillen.

Terwijl ik zelf met een stuk of wat mede ‘sporters’ op de loopband aan het rennen ben, zie ik aan de overkant in een garage, een aantal mannen in overall geamuseerd (via de glazen gevel van de sportschool) naar ons kijken. Wat zouden ze denken.
En wij: wat doen wij ons zelf aan en waartoe?