De Ypsilon dag waarin het onderwerp schizofrenie natuurlijk nogal een langs kwam……….viel me niet echt mee. Het was geregeld toch alsof er een akker van verdriet werd omgeploegd. En dat gold wsch. ook voor veel andere bezoekers. Wij weten er alles van…
Wel prettig om te ervaren dat het allemaal uitermate goed georganiseerd was, dat gaf de zaak toch wat lucht.
En ik had ook nog het geluk dat mij vanuit de familieraad twee engelen werden toegeschoven (Richard en Hanny) met wie ik de rest van de dag via een onzichtbaar lijntje verbonden bleef.

Ook was er nog een mooie verrassing in de vorm van een aangekondigd filmpje met de naam ‘Vincent’ (van Gogh natuurlijk)
“Vincent lost het op” De begaafde, maar gekwelde Vincent die uit wanhoop en gekkigheid zijn oor waar door de stemmen, zoveel kwaads in gefluisterd werd, eraf sneed. Was Vincent schizofreen? Om de zoveel tijd duikt die vraag weer op.
“Like het filmpje over Vincent “ (=een gebruiksvriendelijk programma dat staat voor: Verbindt instelling , cliënt en naaste—)werd ons gevraagd. Ja, ja maar hoe, want dan moet ik op Facebook en daar ben ik zelf dan weer te oenig voor. Zo is er altijd wat.