Morgen , nou ja als u dit leest is het natuurlijk al vandaag , krijgen we kerst-gasten. Leuk en fijn natuurlijk, maar een kerstdiner is voor mij een halsbrekende toer. Het moet mooi zijn, smakelijk en fijn voor iedereen….

De hele middag al bezig geweest met allerhand voorbereidingen. Kan er koriander in de kalfsragout en hoe lang kan verse groentesoep doorkoken. Gelijktijdig luisterde ik in de kamer die aan de open keuken grenst naar een Symfonie van Mahler. Een bijzondere componist vind ik dat. Net alsof hij in geheimtaal dacht.

Ondertussen had ik alvast de verse cranberries op het vuur gezet, Verse cranberries horen erbij, uiteraard.
De muziek en Mahler namen me in beslag, Ik hoorde niet dat de vruchtjes open sprongen, ik rook niet dat ze lekker gingen smoren, ik rook niet, …. etc.

Het is Mahler zijn schuld dat ik later een zwart geblakerd pannetje aantrof met een onduidelijke massa op de bodem.
Dus vandaag (24 dec.) nog naar de winkel rennen voor een nieuwe zak verse cranberries.
Verder: Stofzuigen, tafel dekken, glazen oppoetsen , sjoelbak uit de berging halen en er een stevige tafel bij versieren zodat Ilse en Dennis, ouderwets kunnen sjoelen zonder computer. Oh, en bloemen schikken en mezelf restaureren moet ook nog. Kerst-stress? Nooit van gehoord.
Relax,…. Merry Christmas to all of you.