Eigenlijk een droevige dag, want vandaag wordt de kruisiging en dood van Jezus herdacht. Mijn moeder liep dan altijd in het zwart en was ervan overtuigd dat om drie uur de hemel open zou scheuren. En echt waar, heel vaak begon het in de middag ook te onweren.

Maar alles goed en wel, voor mij is deze dag nu ook eens vreugde vol: Te horen gekregen dat ik door de selectie heen ben met een verhaal voor Utrecht over Utrecht- festival. Dus misschien kan ik dan wel voorlezen in het LHC in juni. Vind ik altijd fijn. Nog veel fijner !! is het dat ik vandaag, this very day , Good Friday voor het eerst aan de slag ga in Kunsthal Kade Amersfoort.

Dat wilde ik heel graag , maar ook daar was het uiteraard afwachten of ik door de selectie heen zou komen. Twee stukjes geluk dus, nog voor de verrijzenis. En dan komt er ook nog het nieuwe boek (410 pag.) van mijn leesgroep bij, met de titel: “Teveel geluk” van Alice Munro. Gelukkig (of niet gelukkig ? ) gebeurt er genoeg in mijn leven dat voor balans zorgt. Dus te veel geluk zal niet zo snel gebeuren, —-maar de paashaas, die kan komen.