Go with the flow

Toen ik nog werkte voor een communicatie afdeling in Utrecht, was deze kreet heel erg in de mode. Mijn collega Bea, (die tevens het hoofd van die afdeling was) en ik maakten er vaak grappen over. ‘Stil: We zitten in een Flow’etc. Omdat ik aan die fase uit mijn leven en aan mijn lieve collega goede herinneringen bewaar, heeft het woord Flow ook een positieve klank voor mij.

Nu won ik laatste bij de postcode loterij een bon warmee ik een kwartaal lang 4 tijdschriften mocht uitzoeken. Ik win nooit iets, dwz ik wil altijd de 100.000 winnen, maar ik kom nooit verder dan een dikke plak fairtrade chocolade , of kook boekjes waar ik helemaal geen tijd voor maak om ze echt te bestuderen. Of zoals in dit geval dus, 4 luxe tijdschriften waar ik eigenlijk ook geen tijd voor meen te hebben.

Met zo’n tijdschrift moet je volgens mij relaxt op de bank gaan zitten met een design-theepot op de salontafel en dan met opgetrokken benen zo elegant mogelijk in je tijdschrift neuzen. Hoe dan ook liggen die tijdschriften nog tamelijk smetteloos op de salontafel. Er is echter een tijdschrift dat er voor mij werkelijk uitspringt. Ik kende het al. Dat is de Flow. Een tijdschrift zonder haast, zoals zij zichzelf afficheren. Ik denk dat ik helemaal niet meer tot hun doelgroep behoor als ik kijk naar de mensen die aan het woord komen enz. Maar dat kan me niet schelen, ik geniet gewoon van dat ongewone tijdschrift. Alleen al het feit dat er diverse papier soorten worden gebruikt. Ik ben dol op stoffen maar ook op papier.

Naast de papiersoorten waarvan het magazine wordt gemaakt, hebben ze ook papieren extra’s , deze keer   vanwege het tienjarig bestaan een pakketje inpakpapier dat er zo leuk uitziet dat ik meteen ga denken: voor wie kan ik een cadeautje kopen dat ik in dat leuke papier kan verpakken.   Een ander extraatje deze keer is een los tijdschriftje waarin een zg mini-cursus schrijven zit. “leer je zelf beter kennen door te schrijven” heet die cursus. Ziet er ook weer zo aantrekkelijk uit. Het begint met : wat is proprioceptive writing?

Dit is, lees ik, afgeleid van het Latijnse proprius dat ‘iemands eigen’ betekent. Pas als je heel rustig naar jezelf luistert en opschrijft wat zich allemaal in je hoofd afspeelt, onderzoek je je eigen gedachten . Zo gaat de cursus door met allerlei leuke tips. En dat is dan nog maar een bijlage-tje.

Ik denk dat u mij binnenkort toch wel eens opgekruld op de bank zult zien zitten met de jarige Flow (blad bestaat nl. 10 jaar) op schoot.