Nu we weer veilig geland zijn op vaderlandse bodem, grijnst de agenda ons aan.
Ja, ja, er staan weer taakjes en afspraakjes in. En zaterdag a.s.de verjaardag van 1001- waar hij nu eens onbezorgd (hopen we) het feestvarkentje mag zijn.

Maar eerst nog even met café au lait, en Franse chocolat noir terugblikken op de afgelopen weken. Frankrijk!
Het is ondanks alles (en ondanks die vervelende president Hollande) nog steeds een heerlijk vakantie land. Daar wilde ik eens even de loftrompet over steken. Maar kijk, in haar column in de Volkskrant doet Aaf Brandt Corstius dat al en in grote lijnen was en ben ik het met haar eens. Ik ben over het algemeen een grotere fan van Sylvia Witteman, maar soms vind ik Aaf ook leuk.

Ik citeer:
“Een land waar je overal knapperig brood kunt krijgen, waar ze in elke village heerlijke knoflook, worst en tomaten verkopen. We konden zelfs verrukt raken van de pharmacies op elke straat hoek. Op regenachtige dagen gingen we gewoon naar de Intermarche en dan bekeken we alle schappen. Ik geloof dat we zelfs de zin, leven als God in Frankrijk in de mond genomen hebben.” Einde citaat.

En dus draai ik nu nog een stukje Satie en neem ik nog een heerlijk stukje pain de campagne met Franse camembert.