Het kamerorkest Flehite Sinfoniëtta bestaat kennelijk al 20 jaar, maar afgelopen avond hoorde ik ze voor het eerst in een kerstconcert in de Bergkerk.

Waarlijk genoten en heb beloofd dat ik een beetje reclame op mijn blog zou maken. Welnu:
Hun repertoire is zeer veelzijdig en dat bleek ook vanavond. Van volkomen klassieke stukken, tot meezingers, als Dreaming of a white Christmas, en tot slot een tranentrekkende medley uit de sound of music. Hun dirigent Ali Groen (van oorsprong een succesvol hoboïste,) droeg een deel van de avond door haar zowel komische als strakke leiding.

Opvallend hoeveel talent er in de groep zit , dus ook niet zo gek dat zij kennelijk al vaak met top-solisten hebben gespeeld als Janine Jansen (viool), Tanja van der Kooij (hobo), of Daniël Wayenberg op piano. Er traden vanavond ook jonge musici op, mooie fragiele meisjes, leerlingen van de school voor talent -die dwarsfluit speelden alsof hun leven ervan afhing. Heerlijk.

En na die mooie avond, die echt een geslaagd voorspel voor het echte kerstgebeuren is, kregen we bij een borrel, nog een toetje door een select groepje uit dit kamerorkest dat zichzelf heel toepasselijk “Petite Flehite” noemt.
Voilà, warm aanbevolen ook voor de winter.