Wel eens gehoord van de Stichting Feest der poëzie?

Welnu; Zij organiseren voorstellingen met vormvaste gedichten en klassieke muziek rondom de tachtigers. Een van de ‘voormannen’ uit deze groep is Simon Mulder een hedendaagse ‘dandy ‘, die altijd prachtig gekleed,(shabby T.shirt, afgetrapte sneakers en lubberende spijkerbroek, …ondenkbaar !!) zijn mooie verzen voordraagt, bijna trance-achtig. Hij trad vanavond gelukkig ook op.

En de mooie elf-achtige Mieke van Zonneveld die in 2014 de Turing wedstrijd won, las prachtige verzen (o.m.over haar gewonnen strijd met leukemie) in een zijden avondjurk.

Susanne Winkler zong in een lange satijnen “japon” klasieke liederen en Arjan van Vembde , goochelaar, die zich “verwonderaar” noemt, en een deel van zijn vingervlugge acts baseert op Alice in Wonderland, was natuurlijk ook weer gekleed in een maatcostuum.

Dus dat was genieten bij dit literaire mini-festival in de Nieuwe Erven te Amersfoort en voor mij als esthetiek- freak, werden ook mijn ogen danig gestreeld. Houdt u van poëzie , van mensen met goede smaak en goede manieren?  Welnu, soms bestaat het nog.