Er wordt weer heel wat gebakkeleid over Europa, wel of niet. Dat vind ik wel grappig, want of we het nu willen of niet (los van het Euro-verhaal) we zijn natuurlijk zo Europees als maar zijn kan.

In de TROUW zag ik een prachtig getekend beeldverhaal van Eva Hilhorst, dat ik al mijn vriendinnen , en zeker diegenen onder hen, die politiek betrokken zijn, zou willen aanraden.
Zij houdt in een ogenschijnlijk simpel teken-verhaaltje een pleidooi voor de kracht van vrouwen in de politiek.
Breekt ondertussen een lans voor Angela Merkel, Neelie Kroes , Irene Janssen (CDA) en Annemarie Mineur (SP) ik zou daar zelf nog Leidy van der Aalst (PVDA) en Jamila Ifzaren Afrt.2014- aan toe willen voegen.

Zo tekent ze vrouwen rond de keuken tafel, terwijl ze overleggen, met mensen thuis, om te horen wat er leeft in de samenleving, dus niet achter een microfoon aan een chique ver- weg –conferentie- tafel.

Tot slot laat ze Europa, de Fenicische prinses, die door Zeus in de gedaante van een stier ontvoerd wordt, nog zeggen: ‘De mannen die Barosso dreigen op te volgen, Juncker of Schulz, plakken al zo lang aan het pluche van de EU dat ze niet eens meer weten, hoe een keukentafel eruit ziet.”

Klopt! Petje af, Eva!