Mijn blog over Marga Minco was niet volledig. (dat wist ik wel maar ik wilde haar wel alvast in het zonnetje zetten…Maar hier dan een volledige reactie van iemand die het speciaal heeft uitgezocht, maar die kennelijk geen gebruik wil maken van de mogelijkheid tot openlijke reactie op mijn blog. Sommige mensen willen niet met hun naam ergens in . Nou dan maar zo en de eer van de volledigheid is voor Minco.

Hier komt het   : “toch even wat nadere informatie over de erkenning van Marga Minco’s Bittere Kruid, want die is beslist niet pas van nu. De PC Hooftprijs is de prijs voor haar totale oeuvre, zoals ook in 2005 de Constantijn Huygensprijs dat was en nog daarvoor in 1999 de Annie Romeinprijs. Al in 1958 werd haar debuut Het Bittere Kruid bekroond met de -toen nog- Vijverberg-, inmiddels al heel lang Bordewijkprijs. 
Ik wist dat natuurlijk ook niet allemaal meer uit mezelf, wel dat ze al diverse malen grote erkenning en de bijbehorende prijzen heeft gekregen en vond de precieze jaartallen nu op de Nationale Boekenblog!”

In het weekend zag ik (marlies) in mijn NRC een prachtige lijntekening  van Siegfried Woldhek die het portret van Minco schetste. Krachtig, gevoelig en kwetsbaar tegelijk . Hulde Siegfried.

Trouwens nu ik toch weer op mijn blog ben:

Ik heb de uitnodiging voor mijn verjaardag verzonden. En dat vind ik ook altijd bijna “grappig”. Dan zijn er mensen die meteen reageren van: “ik weet niet of ik dan kan, want mijn schoonmoeder, mijn zere knie, mijn algehele vermoeidheid etc………Het ontbreekt er nog maar aan dat ze nu al latenweten dat ze dan de griep zullen hebben. Haha.

Wees gerust; de verjaardags receptie is (al 30 jaar altijd gezellig trouwens,…)  is bedoeld voor mensen die wel willen komen om het nieuwe jaar en mijn nieuwe jaar samen met ons te vieren, en niet voor de mensen die dat niet willen. Dus dat is alweer een geruststelling .

Heb alvast een goede kerst-tijd!