Ik zat bij de Burgerking om even rustig te kunnen lezen. Geen telefoon (ligt thuis) geen computer (staat thuis). Als ik bij de Dirk ben geweest, dan mag de Burgerking vaak op mij rekenen al is hun koffie (van 1 €) niet om te drinken. En de hamburgertjes krijg ik (kritische consument als ik ben) ook niet door mijn keel. Maar er zit bijna nooit iemand, (misschien een kwestie van oorzaak en gevolg? ) Anyhow, het is er rustig.

Schuin tegenover mij zit een piepjong paartje, achter een dienblad met frietjes en Kingburgers. Wat zijn ze mooi,.. nog zo puur en onaangeraakt. Het lijkt wel alsof een Kerstengel ze bij elkaar heeft gebracht . Zij is blond met een paardestaartje, een wipneusje en kalme ogen. Hij heeft een huidskleur van cappuccino met donkere krullen en ogen als zwarte diamanten. Ik schat ze op 14 jaar, allebei.

Ik kan mijn ogen niet van hen af houden (ze voelen zich niet bespied, want ze gaan op in de frietjes en in elkaar.) Heel rustig eten ze alles op en schenken elkaar af en toe een glimlachje. Stukjes tomaat vist zij met een slank vingertje van haar Burger en schuift ze op zijn dienblad. Hij vouwt het King- kroontje en zet het op haar blonde hoofd. Zijn prinsesje?

Als alles op is vegen ze elkaars mond schoon met een servetje. Daarna brengt hij de dienbladen naar de stapelplank. Hij gaat weer naast haar zitten. Zonder pauze slaan ze hun armen om elkaars hals en beginnen elkaar te kussen, kleine kusjes en echte kussen. Alles gaat zo vanzelfsprekend en rustig alsof ze de rest van hun leven de tijd hebben. En misschien is dat wel zo.

Imagine, dat zou pas een kerstcadeau zijn!