Een vriendin van 1001 bood ons vanavond een etentje aan in een restaurant. Het was een verlaat cadeau voor mijn verjaardag.

Feestelijk. Wij hadden ons erop verheugd en hadden ons ‘mooi aangekleed’. B. is prettig, intelligent en geïnteresseerd gezelschap, ook aan tafel. Ze verstaat de kunst van het converseren en 1001 kan daar ook wat van, dus ik hoefde mij als aanleiding, zogezegd niet te vervelen.
Het eten was goed, dus alles perfect ?

Wat vervelend en teleurstellend dat er toch een addertje onder het gras bleek te zitten. B. had 3 tickets betaald via Internet voor dat diner a trois. Niet bepaald goedkoop, maar ze gunde het ons, kennelijk.

Wat bleek bij het afrekenen? Op de menukaart had je een rechter en een linkerkant met gerechten. De linkerkant hoorde bij de tickets, zodra je een keuze maakte uit de rechterkant, dan zat er een stevige meerprijs op. Aangezien de verlichting zeer spaarzaam was (misschien opzettelijk?) had niemand van ons dat opgemerkt en hadden we bijna alles uit de rechterkant gekozen. Een lelijk aapje dat dus pas later uit de mouw kwam.