Trouwt er geen enkele met een goede katholiek. Lachen bij de film Bon Dieu. Ik citeer even uit de synopsis:

“Claude en Marie Verneuil zijn afkomstig uit een oerkatholiek en nogal conservatief milieu: de Franse provinciale bourgeoisie. Maar ze zijn altijd ruimdenkend geweest. Of dat maken ze zichzelf tenminste wijs. Het was even slikken toen hun eerste dochter trouwde met een moslim, hun tweede met een Jood en de derde met een Chinees. Hun hoop dat hun laatste dochter toch voor de kerk trouwt wordt aangewakkerd wanneer ze vernemen dat ze een katholieke jongen heeft ontmoet. Die laatste beantwoordt echter niet aan het beeld dat ze hebben van een “brave katholieke jongen”…

Natuurlijk is het heerlijk om naar zo’n gekke film te kijken en dat in het fijne filmhuis de Lieve Vrouw-waar ook nog steeds glühwein werd geserveerd.
Qua humor en klasse is de film vergelijkbaar (vond ik) met “Les Intouchables.”

Maar toch zat er ook een pijnlijk randje aan, om hem te zien op de dag van de mars in Parijs, waar anderhalf miljoen mensen aan meededen, vanwege de moorden bij Charlie Hebdo.

Want al worden de vooroordelen en spanningen binnen de multiculturele samenleving (in de film) luchtig op de korrel genomen. Het is wel illustratief..