Eerst naar het Paradijs een chinees-restaurant in Utrecht- wie wil nou niet naar het paradijs, al is het maar voor een paar uurtjes .
Dan naar het Vredenburg voor een inleiding (van Philip Ruiten berg) op wat daar komen gaat (een verjaarscadeau dat ik vandaag pas ging consumeren) Zonder die inleiding zou ik niet veel van de muziek hebben begrepen moet ik eerlijk bekennen.

Heerlijk om weer eens (in het weliswaar totaal verbouwde en veranderde …) Vredenburg te zijn.
Bijzonder concert van Capella Amsterdam ! (met muziek van Claude Viviers.) En wat de inhoud daarvan betreft, ik kon het niet beter verwoorden. Daarom citeer ik:

“Claude Viviers Le Journal heeft iets weg van een exotisch reisverslag. Voor zijn spirituele en muzikale ontwikkeling reisde Vivier o.a. door Japan en Indonesië. Dat verklaart het bij vlagen kosmische karakter van de muziek en de aanwezigheid van Balinese gongen, houten trommels en antieke cimbalen of bekkens. In het ontwapenende Le Journal roept Vivier met een soms bijna kinderlijke fantasie filmische scènes op.
Echte en fictieve personages komen tot leven, van Lewis Carroll, de tovenaar Merlijn, Romeo en Julia tot Pinokkio. Een tour-de-force voor zangers, waarbij hun stemmen tot het uiterste worden uitgedaagd. Ter omlijsting dirigeert de Sri Lankaanse MaNOj enkele korte werken van Vivier, een motet van Messiaen en een sober in memoriam van Dusapin.”