Het werd al dagenlang aangekondigd op grote borden, zondag 3 augustus een braderie met brocante -daar en daar.
Laten we even gaan kijken…. Vanaf 2 km.voor het dorpje stond het langs de weg al zwart van de auto, s. Geen zin daar aan mee te doen. We reden tot vlak bij het feest-terrein, dat overigens het hele dorp bleek te beslaan…..dat met grote hekken was afgezet- Vlak daarnaast lag een enorm koren veld waar nog uitsluitend de afgeknipte stoppels resteerden, en oh ja daar mocht je ook parkeren.

De brocante bleek in dit geval een soort vrijmarkt te zijn. Vind je bij ons (nl ) nog wel eens leuke zaken op die markt……hier leek het werkelijk alsof de hele gemeenschap hun zolder, keukenkastjes, schuurtjes e.d. gewoon omgekeerd had en het vervolgens op straat gedeponeerd. En ondertussen werd het alsmaar drukker alsof er een fantastisch concert gegeven zou worden.
De discrepantie tussen de rotzooi op straat en de verwachtingsvolle menigte was zo bizar, dat wij spontaan de slappe lach kregen, terwijl we ons uit de
Voeten maakten. Die lach hield nog een hele tijd aan, totdat we enkele kerkdorpen verder een zondagslunch konden gebruiken met een heerlijk glas bordeaux erbij.

Die wijn was lekker, maar die Brocante is onvergetelijk.