In afwachting van het Nieuwsbulletin hoorde ik het lied, ‘testament’ van Boudewijn de Groot nog eens langs komen. Echt een stem uit het verleden , ik bedoel: lang geleden voor het eerst gehoord.

Ik vond (en vind) Boudewijn een prachtige zanger, mooie stem, goeie dictie , poëtische teksten toen, van Lennart Nijgh etc. Toen die plaat er nog niet zo lang was , (vorige eeuw) kocht mijn toenmalige vriendje uit Nijmegen,die plaat voor zijn vader’s verjaardag. Een slimme zet, want pa kreeg de plaat en zoon (en zusjes) konden er naar luisteren.

Ik herinner me een avond waarop we met zijn allen in hun bijzonder gezellige huiskamer op de grond lagen, op zg. ‘sjeik kussens’. Boudewijn de Groot zong. Moeder maakte koffie met warme schuimmelk voor ons en iedereen kreeg een ‘bokkepoot’ een soort gebakje met cake, marsepein en chocolade. Omdat mijn eigen moeder altijd druk, gejaagd en/ of depressief was/ terwijl ze gezelligheid maar een tijdrovende bezigheid vond….was dit voor mij een zeldzaam geluksmoment.

En dat moment sprong nu als een duveltje uit een doosje weer in mijn geheugen, via de stem van Boudewijn de Groot.