Boekenweek en dus veel letter-werk om ons heen.
Gisteren drie voorstellingen- Een speelde zich af in een boekhandel waar Frans Brom gedichten voorlas (o.m. de idioot in het bad, en Nijhof , brief van een waanzinnige etc.)waarbij hij steeds andere zelfgemaakte ,maskers droeg.

De tweede terwijl ik op een terrasje zat vlakbij een markt. De marktkooplui riepen allerhand teksten door elkaar.
‘Narcissen, mooie narcissen twee eurootjes maar. Frisse appels , een pondje voor bijna niks. Sjaals in alle kleuren , 5 euro voor 2 stuks. Kom mensen, haast je , tast toe.’

De derde voorstelling speelde zich af in een Kerk, waar ik een Vesper meemaakte. In oecumenische stijl. Stilte, woorden en gezang in de sfeer van een Engelse choral evensong. Teksten zoals “weerhoudt alle dromen, fantasieën van de nacht, bedwing onze vijanden, opdat zij het lichaam niet verontreinigen.”
En het wonderschone lied ‘Abide with me, fast falls the eventides. The darkness deepens, oh Lord,abide with me.’
Deze Vesper wil voor ieder die daar behoefte aan heeft een moment van rust en bezinning bieden. Las ik. En zo was het maar net.
Oh lord also in this bookweek, abide with me.